Majonez Kielecki to kultowa marka majonezu i najważniejszy produkt WSP „Społem”. Doskonały smak, kremowa konsystencja i najwyższej jakości składniki sprawiają, że Kielecki od pokoleń cieszy się uznaniem rodzimych i zagranicznych konsumentów oraz ekspertów kulinarnych. Dowodem na to są liczne nagrody i wyróżnienia oraz fakt, że Kielecki to obecnie drugi najchętniej kupowany majonez w naszym kraju. Jego receptura stała się podstawą do opracowana Polskiej Normy majonezu.
Majonez kielecki lekki:
- Świetna propozycja dla osób pragnących połączyć dietę ze smakiem swoich ulubionych potraw,
- Obniżona zawartość cukru o 38% i tłuszczu o 31% w porównaniu do Majonezu Kieleckiego stołowego,
- Zawiera cukier i substancję słodzącą,
- Z jajek z chowu ściółkowego,
- Łączy kremową konsystencję z delikatnym, aczkolwiek wyrazistym smakiem,
- Idealny dodatek do dań dietetycznych takich jak m.in. świeże sałatki, warzywa czy burgery drobiowe.
Skład:
olej rzepakowy rafinowany (47%), woda, ocet spirytusowy, żółtka jaj kurzych (4,1%), skrobia, gorczyca, błonnik owsiany, cukier (1,2%), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; przyprawy, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (z liści stewii).
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.