SZYDŁOWIANKA to symbol pierwszych sadów owocowych zakładanych na ziemiach polskich w ogrodach królewskich pałaców lub przy klasztorach, w tym przypuszczalnie w średniowiecznym Szydłowie. To również hołd składany każdej mieszkance gminy Szydłów, za trud wychowania kolejnych pokoleń Szydłowiaków. Idealne połączenie śliwki i czekolady zachwyca smakoszy na całym świecie. SZYDŁOWIANKA wspaniale smakuje podana z kawą, herbatą czy lampką wina. Nie ma drugiej tak wyjątkowej praliny!
Skład: śliwki suszone bez pestek 58%, czekolada 22% (cukier,miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy,tłuszcz roślinny (palmowy, shea (z Masłosza Parka)), emuglatory: lecytyny (z soi) i E-476, aromat, cukier, tłuszcz palmowy częściowy utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emuglator: lecytyny (z soi), aromat, substancja konserwująca: sobinian potasu. Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera migdały, pszenicę, jęczmień, mleko, jaja, sezam. Uwaga! Produkt naturalny, może zawierać pestki lub fragmenty pestek, pomimo najwyższych standardów kontroli jakości.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1439 kJ/343 kcal, tłuszcz 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,6 g, węglowodany 55 g, w tym cukry 48 g, błonnik 7,7 g, białko 2,8 g, sól 0,34 g*
*Informacja ze strony producenta
jhuGVdOHQZml –
vPcnuxCQYLTwSK
Piotr Dudek –
You haven’t eaten anything so delicious 🙂
https://silniznatury.pl/przetwory-owocowe/sliwka-szydlowska-w-oliwie-z-ziolami-300g/
https://silniznatury.pl/gastronomia/spolem-sos-kielecki-prazona-cebulka-450g/