Musztarda to jeden z najważniejszych specjałów WSP „Społem”, produkowany od 1932 roku, czyli od blisko 85 lat. Musztardy Kieleckie słyną z charakterystycznego, głębokiego smaku, niepowtarzalnego aromatu i kremowej konsystencji, czym zdobywają serca smakoszy. Powstają wyłącznie z połączenia składników najwyższej jakości tj.: kilku odmian gorczycy, aromatycznych przypraw, pachnących ziół oraz octu, wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi recepturami.
Musztarda Kielecka sarepska:
- Dla żądnych mocnych kulinarnych wyzwań
- Apetyczna, oryginalna barwa
- Widoczne cząstki czarnej gorczycy
- Znakomity dodatek do wędlin, dań na ciepło i mięsnej marynaty
- Zdobywca wyróżnienia: „Złoty Paragon” (wyróżnienie)
Skład:
Woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina.
Reviews
There are no reviews yet.