Ser Panicz Naturalny jest sprzedawany w sklepie Silniznatury.pl w pokrojonych kawałkach wielkości około 200/250 gram. Żaden zamówiony ser nie będzie ważył mniej niż 200g, może natomiast ważyć więcej 🙂 Cena jest taka sama.
Polski ser zagrodowy „Panicz” Powstający ze świeżego mleka od krów karmionych w naturalny sposób, polski ser zagrodowy Panicz ma charakterystyczny farmerski smak z maślaną nutą. Przygotowywany jest według naszej własnej, tradycyjnej receptury, dzięki czemu jego smak jest niepowtarzalny. Po wstępnym przygotowaniu mleka dodawana jest to niego naturalna podpuszczka, która powoduje jego krzepnięcie. Kiedy powstanie skrzep jest on odsączany z serwatki, a następnie prasowany w 3000 g krążki. W tej postaci trafia na kilkanaście godzin do solanki, która jest jedynym jego konserwantem, nie stosujemy bowiem żadnych sztucznych środków konserwujących.
Po solankowej kąpieli krążki Sera zagrodowego Panicz przenoszone są do dojrzewalni, gdzie leżakuje przez około 12 tygodni. Po tym czasie jest gotowy do spożycia. Jest dostępny w krążkach3000 g lub kawałkach (na naszych innych aukcjach). Ser Sandomierski Panicz jest polskim serem twardym, doskonale nadającym się do wykorzystania na deskę serów. Sery zagrodowe są idealnym dodatkiem do wina. Można go wykorzystywać również do przygotowania fondue oraz dań zapiekanych.
Po solankowej kąpieli krążki Sera zagrodowego Panicz przenoszone są do dojrzewalni, gdzie leżakuje przez około 12 tygodni. Po tym czasie jest gotowy do spożycia. Jest dostępny w krążkach3000 g lub kawałkach (na naszych innych aukcjach). Ser Sandomierski Panicz jest polskim serem twardym, doskonale nadającym się do wykorzystania na deskę serów. Sery zagrodowe są idealnym dodatkiem do wina. Można go wykorzystywać również do przygotowania fondue oraz dań zapiekanych.
Reviews
There are no reviews yet.